To fotbalová Chrastava nepamatuje. Čtyři odehraná kola v divizi a Spartak je na šestnáctém, posledním místě soutěže. Chrastavský nováček fotbalové divize C po třech kolech neměl ani bod, o víkendu však sahal ve Dvoře Králové rovnou po třech. Nakonec ale rozhodla poslední, 93. minuta utkání a v ní domácí docílili vyrovnání na 2:2. V divizi se při nerozhodném stavu kopou penalty a na ně Chrastava prohrála 2:4, v případě výhry na penalty by měla další bod. „Měli jsme vyhrát, body byly na dosah," smutní zkušený plejer Jiří Štajner. „Vedli jsme a ten gól byl zbytečný, podle mě navíc s faulem. Rozhodčí nám nic nedá, stěžovat si nemá cenu," lituje Štajny a připomíná: „Doma v zápase s Ostrou nás slečna Zadinová nepustila do vápna. A co můžeme dělat."

Jiří ví, že jeden bod po čtyřech zápasech je málo. „Hráli jsme dvakrát doma a nebodovali. Moc nám nepomohlo, že odešel střelec Kuba Beneš do Varnsdorfu. Ten byl gólový a nikdo ho zatím nezastoupil. Kromě prvního zápasu s Vysokým Mýtem jsme rozhodně nebyli horší než soupeř, ale svoje šance nedáváme. Hra je vyrovnaná, ale doplácíme na individuální chyby, které nás sráží a hlavně se opakují," sděluje vyhlášený ligový kanonýr. A změny do kádru? „Na fotbalovém trhu nejsou hráči, kteří by nám svojí kvalitou v této soutěži pomohli. Musíme si body vyválčit sami," prohlašuje.

V sobotu 10. září hraje Chrastava opět v domácím prostředí s kvalitním Kolínem. Povinnost již velí bodovat!

„Musíme se vyvarovat chyb a hlavně se doma trefit do brány. Zatím jsme ze dvou zápasů vstřelili jediný. Pochopitelně věřím v náš úspěch a tři body. Pokud zúročíme brankami dobrou hru, nevidím problém. Hlavně žádnou paniku," dodává exligový borec.