Druholigoví futsalisté Slavie TU Liberec dokázali porazit mužstvo v tabulce před sebou, takže se pozvolna sunou k šesté příčce. Ale lehké to v utkání rozhodně neměli.

Liberec vstoupil do utkání hodně nekoncentrovaný, a to se projevilo na hře. Chotěboř mu uštědřila několik gólových políčků, takže po pěti minutách byl stav 0:3. V 8. minutě bylo skóre 1:4 a vrátit se zpět do zápasu bylo pro Slavii TU dost složité. Přesto dokázali domácí snížit na 3:4 a následně ještě orazítkovali tyč. Jenže také hosté kousali a gólman Vykoukal chvilku před poločasem vykopl jasný gól. Po přestávce hosté vsadili na obranu a šest minut byli hodně zalezlí a domácí v útoku neúčinní. Když se chystal trenér Dubový ke korekturám v sestavě, jeho borci konečně srovnali. Ale po chvíli hosté pálili z trestného kopu přesně a opět vedli. Jenže sestava na hřišti znovu zaútočila bylo 6:5 a následný desetimetrový kop 7:5. Do konce chybělo sedm minut a Chotěboř zahájila power-play. V ní měla šanci po faulu, ale penaltu Vykoukal zneškodnil. Liberec pak dokázal odolat a navíc vstřelil dvě branky. Tu poslední deset vteřin před koncem. „Druhé čtyřce trvalo, než se sehrála v útoku, pak se chytla a šlo to. Chotěboř hrála dobře a my jsme do utkání nastoupili, jako kdyby se měla porazit sama. Naštěstí nás ani tři góly v úvodu nepoložily,“ řekl trenér Lukáš Dubový.

Branky: Krejčík 3, Kovařík 2, Bláha 2, Husák, Suchomel. Liberec: Vykoukal Husák, Bláha, Tunák, Hostaš Kovařík, Krasnický, Suchomel, Krejčík.