Na úvod nového ročníku se uskutečnily tři derby zápasy. V nich Frýdlant deklasoval VTJ Rapid Liberec, Doubí vyzrálo na nováčka 
z Bílého Kostela a další nováček z Krásné Studánky podlehl kvalitnímu týmu z Rynoltic. Sedmý celek z Liberecka – Hejnice – vybojoval všechny body s Desnou.

Krásná Studánka – Rynoltice 2:4 (1:0)
Od začátku se na umělé trávě U Nisy hrál otevřený, bojovný a důrazný fotbal. Na obou stranách bylo několik nováčků a hra byla velice dobrá. Rynoltičtí měli o trochu více ze hry a vysoké tempo vydrželo téměř poločas. Přestože hosté měli nadějnější příležitosti, byli to domácí, kteří vystihli chybnou rozehrávku a 46letý Kahl neměl v koncovce problém – 1:0. Pak hostující 
A. Kotek nevyužil velkou šanci, kdy míč před brankou zblokoval Vondráček, ale jeho tým následně oslabil mladý Bláha, který viděl červenou kartu po strkanici.

I v deseti Rynoltice posílily útok na dva hráče a v deseti prakticky hned po přestávce vyrovnaly. To se další mladík Kopic nejlépe zorientoval ve vápně. Jenže Studánka odpověděla po chvilce útokem Kahla, který bombou pod břevno zužitkoval Killar. Za tohoto stavu měl na kopačce další úspěch opět Killar. Hosté dál hráli na riziko ve třech obráncích, ale vyplatilo se: po kombinaci a centru srovnal Jan Vacek. Pak se síly na hřišti dorovnaly, protože byl vyloučen domácí Chmátal. Mladší rynoltičtí hráči byli lepší, i když domácí měli své šance. Jenže góly dávali již jen hosté. Nejprve po rozehraném trestném kopu a střele Čeřovského dorážel po chybě gólmana Kopic a výhru pečetil 
z pokutového kopu Martin Kotek. Faulován brankářem byl Ptáček. Domácí se dál snažili, ale Smolák sám před brankářem neuspěl, stejně jako hlavičkující Housa.
Branky: 26. Kahl, 53. Killar – 47. a 70. Kopic, 62. Jan Vacek, 75. M. Kotek z pen. Rozhodčí: Tykva, ŽK: 4:5, ČK: 57. Chmátal – 41. Bláha. Diváků: 60. Kr. Studánka: Martin – Lang, Novák, Vajtr (71. Smolák), Brada – T. Faksa, Housa, Chmátal, Vondráček – Kahl (83. T. Hájek), Killar. Rynoltice: Kubínek – Švarc (46. Jan Vacek), T. Zeidler, M. Kotek, Hanzl – A. Kotek, Bláha, Ptáček, Čeřovský, Kopic – R. Zeidler (83. Tvrzník).

Frýdlant – VTJ Rapid Liberec 6:0 (3:0)
Vojáci z Liberce dopadli jako německá armáda u Stalingradu. Frýdlantský trenér Luboš Albrecht Stýbal se svými bojovníky rozprášil liberecké vojsko jako sníh. To přitom na jaře ještě působilo v divizi. Za pět minut bylo 2:0 a domácí nedali další dvě šance. Oba góly padly po kombinačních akcích a stálý tlak pak ještě ve 25. minutě zúročil Částek svým druhým gólem. Závěr půle však patřil vojákům, kteří mezi 35. – 41. minutou ovládli hru a měli tři vyložené šance. Dvakrát však mířili vedle a jednou zachránil Höfler. V poločase trenér Stýbal vysvětlil domácím, že se dál hraje zodpovědně. Frýdlant proto dál bojoval a makal, takže si vytvořil spoustu šancí. Dvě 
z nich spálil Částek, který se ale nakonec dočkal hattricku. Také Weidisch dvakrát zahodil 100% šance. Nakonec byl půltucet branek v síti Krále ještě milosrdný.
Branky: 3., 25. a 66. Částek, 5. a 88. Coufal, 58. Lode. Rozhodčí: Brož, ŽK: 2:0. Diváků: 70. Frýdlant: Höfler – Lode, Drobný, Mičunovič, Štefan (70. Weidisch) – Šena, Linhart, Coufal, Částek (66. Nosek) – Kutílek (60. Štrbák), Plesar. VTJ Rapid: Král – Jaroš (70. Andrš), P. Proche, Halama, Soukeník – Peš (63. Jerie), Barbořák, Stuchlík, Železný – Houdek, Šikýř.

Bílý Kostel – Doubí 0:2 (0:2)
Hosté se na poslední chvíli posílili o Suchomela z Českého Dubu a Hájka z Jablonce, kteří pak v průběhu hry patřili k těm lepším. Domácí nováček se sice snažil, ale nezvládl zápas psychicky. Faktem je, že na jaře ještě Kostel hrál I. B třídu a Doubí krajský přebor. Hostům vyšel rozehraný trestný kop od půlky, který skluzem uklidil do branky exligový Jonáš. To hostům pomohlo a hráli lepší fotbal než domácí. V závěru poločasu padl druhý gól, kdy Zradička trestný kop napálil přes zeď pod břevno. Největší šanci domácích pak za minutu na to nevyužil T. Janáček, jemuž střelu gólman Mohr vyškrábl. Ve druhé půli se domácí již probudili a vyrovnali hru. Hosté hráli zkušeně zezadu a hlídali si dvoubrankový náskok. Domácí se ještě v závěru snažili, jenže na čestný úspěch to nebylo.
Branky: 3. Jonáš, 43. Zradička. Rozhodčí: Marek, ŽK: 3:2. Diváků: 130. Bílý Kostel: P. Ulrich – T. Janáček, Ďuriš, Chomout, Sedlmajer – F. Ulrich, Michálek, Janeček (65. Laibl), L. Janáček – Strnad, Galbavý (80. Vitík). Doubí: Mohr – Jonáš, Beneš, Suchomel, Kabát – Zradička, Kahl (56. Cverčko), Urban, Čára – Herkner (90. Salaba), M. Hájek (78. Matuna).

Hejnice – Desná 2:1 (2:1)
Zápas začal v poklidném tempu, kde hrála Desná zezadu a vyčkávala. Hejnice se snažily o svoji křídelní hru a centry. Za pět minut se Hejničtí dočkali, kdy centr Dresslera poslal Koťátko technickou střelou k tyči. Po dvou ohroženích branky hostů odpověděli Desenští ranou ze 30 metrů, kterou Kanta zneškodnil. Pak se zaměřil Kobr a ze 25 metrů navýšil na 2:0. Další šance měli opět domácí, ale Koťátko a Neumann z nich stříleli těsně nad. Poté se obranou probil hostující Špaček a snížil stav na 1:2. Ještě před poločasem poslal Kozel míč 
z dobré pozice nad.
První šanci po přestávce měli hosté, v dalších minutách pak domácí Dressler nevyzrál na gólmana Desné. V 65. málem hosté vyrovnali, kdy po rohovém kopu zachránil Kanta na čáře.Dál poté pokračoval úporný boj, v němž Neumann a potom zejména Dressler měli gól na kopačkách. Dressler udělal kličku i brankáři, ale chytla ho křeč do nohy a střela byla slabá. Domácí sice byli i nadále lepší i co se týče šancí, jenže pojistku v podobě třetího gólu nepřidali.

Branky: 5. Koťátko, 18. Kobr – 32. Špaček. Rozhodčí: Miklovič, ŽK: 1:1. Diváků: 100. Hejnice: Kanta – Macháček, Malinský, Kosiewicz, Kozel – Neumann, Koťátko, Kobr, Sirůček – Dressler (86. Horčička), Zrubec.