Slovan doma s Brnem jen remizoval 0:0. Liberečtí se teď ale soustředí jen na to, aby zvládli čtvrteční odvetu s Larnakou a postoupili do základní skupiny Evropské ligy.

TÝM DVOU TVÁŘÍ

Severočeši jsou týmem dvou tváří. Zatímco v Evropě jen vítězí, na domácí scéně se jim to ještě ani jednou nepovedlo a po čtyřech kolech jsou s pouhými dvěma body těsně nad pásmem sestupu.

Další ligový zmar prožili seveřané v neděli U Nisy, Brnu nedokázali vstřelit gól a doma zase jen remizovali. Přitom Zbrojovka byla z historického pohledu hratelným soupeřem, neboť posledních pět vzájemných zápasů pod Ještědem vyhrál Liberec. Jenže tentokrát to nevyšlo.

„Nechtěli jsme před odvetou s Larnakou riskovat zranění klíčových hráčů a proto jsme nastoupili v kombinované sestavě. Kluky musím pochválit za celkový výkon. Všichni, kromě jednoho střídajícího hráče, do toho dali maximum, bojovali a dřeli. Naše impotentnost nás připravila o vítězství," konstatoval trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

POPRVÉ S LATKOU

Seveřané úvod ligové sezony obětují postupu do Evropské ligy, proto Trpišovský šetřil téměř všechny hráče, kteří nastoupili ve vítězném duelu 4. předkola s Larnakou. Vůbec poprvé se tak do sestavy dostala i nová zkušená posila Latka.

Na hře domácích byly změny znát a těžko se prosazovali. Až po půlhodině hry Liberec zahrozil. Ve vápně se prosadil do zakončení Baroš, jeho střelu ale zastavila tyč. Další vzruch přišel až v 74. minutě a Liberec hned mohl rozhodnout.

Jenže Bartošák z malého vápna netrefil odkrytou branku a jeden z brněnských obránců zachránil hosty od inkasovaného gólu.

Nakonec tak mohlo se všemi body odjíždět Brno, ale i to svou velkou šanci nevyužilo, když Pašek svou hlavičkou pouze nechal vyniknout brankáře Hladkého.

„Ve druhé půli měl Liberec tlak, my byli v obranném valu. Závěr pak byl hektický na obou stranách. Domácí měli dvě tutovky, my šanci a pološanci. Nakonec asi spravedlivá remíza a musím být s bodem spokojený," doplnil brněnský trenér Svatopluk Habanec.

Oba kluby tak dál čekají na premiérový úspěch.

Slovan Liberec - Zbrojovka Brno 0:0Rozhodčí: Houdek - Paták, Wilczek. ŽK: Hadaščok, Bartošák, Nitrianský - Vraštil, Šural. Diváci: 4054
Liberec: Hladký - Nitrianský, Latka, Karafiát, Bartošák - Machuča (41. Bláha), Súkenník - Hadaščok (76. Komličenko), Navrátil, Da Silva (69. Ekpai) - Baroš. Trenér: Trpišovský.
Brno: Melichárek - Šural (62. Pašek), Vraštil, Kijanskas, Lutonský - R. Buchta, Lacko - Hyčka, Škoda (71. Vávra), Štohanzl (85. Sedlák) - Řezníček. Trenér: Habanec.