Mšeno – Chrastava

V týmu jabloneckého nováčka začal trénovat František Koblížek, opora týmu, která má za sebou operaci. „Zatím jen vyklusával, ale říkal, že operace dopadla dobře a že se cítí dobře. Už se těší zpátky. Ještě to ale teď na fotbal není,“ uvedl trenér Josef Just, který o Chrastavě říká: „Bude to zatím náš nejtěžší soupeř a já na to kluky připravuju. V Chrastavě mají výborné hráče, výborného Štajnera a další, kteří dávají góly. I když to bude v domácím prostředí, bude to pro nás těžké. A Chrastava není tak daleko, mají určitě své fanoušky, kteří za ní přijedou,“ řekl kouč.

Na otázku, jak svoje kluky připravoval, zda se dívali na soupeře třeba na videozáznamu, odpověděl. „Toho nejsem příliš velký zastánce. Jsem takový trenér, který chce, aby se soupeři zajímali o nás, ne my o něj. Jsem pověrčivý, videozáznamy nesleduju. Přeju si, abychom hráli dobře tak, že s námi bude mít Chrastava starosti, ne my s ní.“
První dva tréninky Chrastavy bez Petříka vedla nová dvojice Jiří Štajner – Petr Rozmajzl st. „Na trénincích jsme byli v plné palbě, všichni přišli. Kolektiv musíme udržet pohromadě, budeme bojovat. myslím, že to s Jirkou zvládneme,“ řekl Petr Rozmajzl st, který má v týmu dva syny Michala a Petra. „Mšeno je určitě těžký soupeř. Ale známe to, jednou zahraje dobře Chrastava Mšeno ne, a druhý týden je to opačně. Vše to je v hráčích, jak jim to vyjde. každopádně jedeme na Mšeno s vidinou alespoň bodu,“ dodal Rozmajzl.

Český Brod – Nový Bor

Po zisku vůbec prvního bodu v nové sezoně, který urvali v domácím utkání s Kladnem, pojedou novoborští fotbalisté do Českého Brodu s přáním bodovat. „Pokusíme se získat alespoň jeden bodík, i když víme, že nás čeká velmi silný soupeř,“ předesílá kormidelník Josef Vinš, jemuž bude v sestavě chybět Leoš Devátý, který byl v minulém kole vyloučen, a proto má disciplinární trest. „Proti Kladnu jsme hráli víc než sedmdesát minut o desíti, ale kluci ten zápas opravdu makali, a troufám si tvrdit, že kdyby nám bylo přáno, tak jsme mohli získat i víc než ten jeden bod,“ vrátil se k duelu Vinš a s potěšením dodal, že se tréninková docházka hráčů v Novém Boru začíná zvedat.

Meteor Praha – Česká Lípa

Nováček z Lípy se představí v neděli dopoledne (od 10.15) na hřišti pražského FK Meteor, který je v tabulce se dvěma body předposlední. „Pozitivní je, že skončily tresty Zemánkovi a Valtovi, na druhou stranu nás trápí marodka: Müller, Kolár, Hauer a Kaňkovský,“ vypočítává sportovní manažer českolipského klubu Josef Košta. „Máme mladý a nezkušený kádr, takže pro nás má každý bodový zisk cenu zlata. A na Meteoru uděláme všechno pro to, abychom uspěli a nejméně ten jeden bod přivezli,“ slibuje Košta.