Pěnčín (Lbc) – Jenišovice 3:1 poločas: 2:1

 „Tak to jsem dlouho nezažil…," byla první slova trenéra Jenišovic Petra Randáka po zápase I. B třídy západ v Pěnčíně.

DOSTALI DVĚ ČERVENÉ

Derby bylo docela hezké, ale vyhrocené. Dostali jsme sedm žlutých a dvě červený a ještě se proti nám kopaly dvě penalty," uvedl trenér a pokračoval s tím, že rozhodčí zápas totálně nezvládl. Ani přítomný delegát pan Šlechta s jeho výkonem prý nebyl spokojený a ani domácí trenér.

Petr Randák ještě upozornil , že některé situace, odpískané rozhodčím, nechápal a ještě nezažil. „Náš stoper Václav Vích odkopával balón, útočník domácích Bárta ho nakopl. Sudí pískl penaltu. A když naši dva hráči a kapitán šli vysvětlit, že je to nesmysl, protože poškozený byl náš Vích, tak jsme dostali ještě tři žluté navíc," popsal situaci na hřišti Petr Randák.

PŘIJDOU O SPONZORA?

Jenišovicím takový průběh zápasu ale může připravit o sponzora, který jim hodně pomáhá. A právě na toto utkání se přijel podívat. „Po tom, co viděl, se ale nechal slyšet, že raději snad bude sponzorovat individuální sport než koukat na to, co se děje na fotbalových zápasech a kdo je řídí," informoval trenér hostů.

„Teď máme vyloučené dva hráče a ještě se nám zranil David Holý, protože to byl celkem tvrdý fotbal a při hře si natrhl sval. Ani nevím, s kým budeme hrát příští týden ve Mšeně," posteskl si Petr Randák.

fotbalistky TJ Čert Fénix
O góly se postarala Jana Gáborová

Upozornil ještě i na další momenty, které si nedovedl vysvětlit. „Přesunul jsem Víchu ze stopera na útočníka, aby dal gól a vyhráli jsme. Ten byl ale přímo judistickým chvatem stažený k zemi. Rozhodčí přemýšlel a pak se šel radit s lajnovým , jestli má dát Bártovi z Pěnčína červenou kartu, protože šel sám a šlo o stažení našeho hráče. A pak se stalo nevídané. Červenou kartu dal. Ale úplně jinému hráči domácího týmu než tomu, který u toho byl. A pak se ptal ještě pěnčínského Škréty, který z nich to vlastně byl. A tak se od něj dočkal pořádně peprné odpovědi," řekl Petr Randák. I on sám pak rozhodčímu po závěrečném hvizdu svůj názor, jak potvrdil, řekl na rovinu. „Tam, kde jste karty měl dávat, tak tam jste je nedával. Znechutil jste fotbal oběma mužstvům. Jediný, kdo mohl být spokojený, byli domácí diváci, kteří říkali, že ještě neviděli, aby si rozhodčí troufl písknout dvě penalty a udělal z toho takový masakr," vylíčil situaci u soupeře Petr Randák.

EMOCE HOSTÉ ZVLÁDLI

Uvedl také, že už po zápase dál situaci nerozebírali. I díky tomu, že vládnou v takový moment spíše emoce než rozum. „Kluky to takhle ale už nebaví, dřou, chodí do práce, pak letí trénovat nebo hrát fotbal. A rozhodčí tohoto typu jim to pak pořádně znechutí… Viděl jsem ho pískat poprvé životě a doufám, že to bylo naposledy, už bych se s ním raději nechtěl setkat…"
Teď musí Jenišovice přemýšlet, co nachystají o víkendu na Mšeno a jaký tým dají dohromady.