Příznivci fotbalového Baníku Ostrava prožijí podle všeho velmi povedený začátek týdne. Doslova na spadnutí je totiž návrat hvězdného útočníka Milana Baroše, o kterém už Deník v minulém týdnu informoval.

Milan Baroš je jedním z nejslavnějších odchovanců Baníku.
NÁVRAT KRÁLE: Baník jedná s Barošem

Baroš se sice teprve včera večer vrátil z dovolené v Dubaji, ale během pobytu ve Spojených arabských emirátech řešil svou další fotbalovou budoucnost.

I když klub ani samotný hráč přestup oficiálně nepotvrdili, Deník má z několika zdrojů potvrzeno, že Milan Baroš už svým blízkým oznámil, že bude opět oblékat baníkovský dres.

Klíčové jednání hráče, jeho agenta Pavla Pasky i zástupců Baníku by se mělo uskutečnit dnes v Praze, kde by se měla i podepsat smlouva.

Velký podíl na transferu má nový kouč Baníku Radim Kučera, který stejně jako Baroš pochází z Vigantic, a s hráčem v posledních dnech intenzivně komunikoval.

Tomáš Mičola (vlevo).
Baník udržel bojovníka Tomáše Mičolu

Baník zahajuje přípravu dnes, ale hráče čekají nejprve tradiční zdravotní testy v Prostějově, první ostré tréninky jsou na programu o den později v Šilheřovicích.

Novou tváří je zatím jen záložník Tomáš Hykel z Frýdku-Místku. Klub jedná i se stoperem Martinem Šindelářem, kterému v Olomouci vypršela smlouva. „Zájem o něj mám," nechal se v tisku slyšet kouč Radim Kučera.

Šestadvacetiletý Šindelář odehrál v lize 65 zápasů, ale poslední půlrok nehrál, protože onemocněl mononukleózou. „Do přípravy s námi půjdou také kluci, kteří se vracejí z hostování," připomněl sportovní manažer Baníku Dušan Vrťo s tím, že se jedná o Ondřeje Šašinku (Senice), Jakuba Šašinku (Poprad), Jana Matěje, Martina Honiše, Marka Szotkowského (všichni Vítkovice), Jakuba Malého (Petřkovice).

V klubu naopak už skončili útočník Lubomír Urgela (Karviná) a záložník Petr Nerad (Jihlava), kteří se vrátili do klubů, kde mají platné profesionální smlouvy.

Stejný vzorek, jaký bude vložen do kolejiště na Frýdlantských mostech a následně i na dalších místech v Ostravě, prezentovala plzeňská společnost Brens Europe na Czech Raildays 2017.
Konec strachu a špíny! Frýdlantské mosty se v létě zvelebí a zazelenají