V USA má za sebou tři ročníky studia marketinku a byznysu a pobírá sportovní a prospěchové stipendium. Kromě fotbalu hraje za školu i tenis a prospěch má do 1,5, takže figuruje i na děkanském listě nejlepších studentů.

Brevard leží ve státě Severní Karolína, 300 km od Atlanty. „Hraji za Tornados, což je název na památku události před 20 lety, kdy školu smetlo tornádo. Jinak jsme se měly jmenovat Bílé veverky, které tam žijí jako jediné na světě," říká Anita, která letos posbírala řadu ocenění v NCAA soutěži, což je druhá nejvyšší soutěž univerzit v USA.

„Skončily jsme sedmé ze dvanácti a o pár bodů jsme se nedostaly na závěrečný turnaj konference. Tento rok jsme měly hodně nových hráček, takže to bylo o sehrávání se. Můj post je střední záloha a já byla nejlepší střelkyní týmů s pěti góly a měla nejvíc bodů, nejvíce střel na branku a také nejlepší úspěšnost střel ze šestnácti mistrovských zápasů.

Také mě vyhlásili nejlepší ofenzivní hráčkou a hvězdou týmu. Hrály jsme se školami v Tennesee, Georgii a Jižní Karolíně, mnohdy cesty za fotbalem byly čtyřhodinové. Diváci na nás chodili hlavně venku, tak čtyři stovky. My máme špatné hřiště, ale až se vrátím, bude mít nový, umělý povrch. To proto, že v Brevardu hodně a často prší. Máme také nového trenéra, když japonského vystřídal guatemalský," popisuje Maryšková.

Soutěž v USA trvá tři měsíce, takže v některých týdnech musí děvčata stihnout i čtyři zápasy. „Začíná se koncem srpna, když se jde do školy, předtím tvrdě, třikrát denně trénujeme. Tréninky máme před školou, pak po několika hodinách a po škole. Mám 19 školních hodin týdně a do toho každý den tréninky. Kromě tří měsíců fotbalu se zbytek roku jen připravujeme tréninky a přátelskými zápasy," vysvětluje Anita, která hraje za školu i tenis, v němž je nasazenou jedničkou a také zde sbírala úspěchy.

„Zvolili mě nejužitečnější hráčkou MVP a nastupuji jak v singlu, tak deblu, kde jsme s Mexičankou Nirvannou Silvou měly výborné výsledky," doplňuje 22letá sportovkyně. Škola Anitě začíná 18. srpna a do té doby zodpovědně plní tréninkové plány, které jí trenér předal. Kromě tréninků s úspěšným ruprechtickým dorostem, který vyhrál krajský přebor, pomáhá s tréninky u žáků a také se těší na červencový tradiční kemp fotbalového svazu v Novém Městě, kde je letitou lektorkou.

Pokud čtenáře zajímá, jak si Anita vede, mohou ji sledovat na jejím fanouškovském Facebooku Anita Maryskova.