To je současný fotbalový Liberec.

Takový začátek si trenér Slovanu Michal Zach asi nepředstavoval ani v těch nejčernějších snech. Nyní je to trvdá realita.

V poslední době je na vás vyvíjen velký tlak? Jak se s ním vyrovnáváte?

V klubu jako je Liberec, od kterého se očekávají výsledky, se s tlakem musí počítat. Když to jde, snažím se relaxovat. Ale toho času zase tolik není.

Když se ohlédnete zpátky, udělal byste něco jinak?

To jde těžko říci. Kdybych udělal něco jinak, těžko zjistím, zda by to dopadlo lépe. Po bitvě je každý generál. Z chyb se snažím poučit obecně.

Uvažoval jste v uplynulých týdnech o rezignaci?

Ne.

A co kdyby Liberec zítra nepostoupil proti Čáslavi do třetího kola Poháru ČMFS?

Věřím, že postoupíme. Před žádným zápasem o prohře nepřemýšlím, vždy chci vyhrát a odvést co nejlepší práci.

V čem nyní vidíte hlavní problém Liberce?

Už od začátku přípravy se potýkáme se zraněnými hráči, což musíme každý zápas řešit. Nejvíce nám ale chybí ofenzivní hráči. Stále čekáme, až bude moci nastoupit Dort, Frejlach, Blažek. To jsou hráči, kteří umí podržet balón, vytvořit šanci a proměnit ji. Neustálé zranění, teď například Janů, nám neumožňují základní sestavu zkonsolidovat. Tím pádem naše sehranost až do finálního zakončení není tak kvalitní, jak by měla být.

Jak do tohoto kontextu zapadá odchod Daniela Pudila do pražské Slavie?

Daniel Pudil je další kvalitní hráč, který odchází. Kvůli jeho třízápasovému trestu jsme s ním v tuto chvíli ale stejně nemohli počítat. ale samozřejmě, že není dobré, když takoví hráči odcházejí.

Proti Zlínu se zranil navrátivší se obránce Miroslav Holeňák. Jak to s ním vypadá?

Holeňák si natrhl stehenní sval a mimo hru bude delší dobu.