Přestupová bomba? Radek Bejbl oblékne v příští sezoně liberecký dres?

Nikoliv. Český vicemistr Evropy z roku 1996 sice s libereckými fotbalisty trénuje, přestoupit do Slovanu však nehodlá.

„Chtěl bych si ještě někde sehnat angažmá v zahraničí. Následujících čtrnáct dnů budu v okolí Liberce pobývat, takže jsem Slovan požádal, zda bych s ním nemohl trénovat. Jsem rád, že mi tu umožnil,“ uvedl Radek Bejbl.

Čtyřiatřicetiletému hráči skončila po uplynulé sezoně smlouva v Rapidu Vídeň.

„Radek nás oslovil, zda by nemohl trénovat s námi, aby se nemusel připravovat sám. Byli jsme tím potěšeni, že si vybral zrovna nás,“ vysvětlil sportovní manažer Liberce Josef Jinoch.

„Pro hráče v šatně, i pro mladé kluky je dobře, že tu trénuje hráč s takovou spoustou zkušeností. Jeho tréninková píle a morálka pro ně může být příkladem,“ dodal Josef Jinoch.

Bývalý hráč Slavie, Atletika Madrid či francouzského Lensu absolvoval jednotlivé tréninkové úkoly ve dvojici s Adamem Petroušem.

Jeho přestup pod Ještěd se značně přiblížil.

„V sobotu jsme se konečně s Ankarasporem dohodli na přestupové částce. Teď už si jen vyměňujeme administrativní věci. Věřím, že Adam Petrouš bude moci co nejdříve zasáhnout do zápasu,“ řekl Josef Jinoch.

S Libercem již trénoval také jeho „staronový“ hráč Miroslav Holeňák, který se do Slovanu vrátil po čtyřech letech. Blízko do Liberce má i Petr Krátký z Mladé Boleslavi. Otázku přestupného však bude muset zřejmě vyřešit smírčí komise.

Pavel Košťál nadále zůstává ve Slovanu, který se se Spartou na přestupu nedohodl.