Pěnčín–Turnov, vedoucí celek, má desetibodový náskok před druhou Skalicí. Pokud zítra vyhraje v Desné, bude moci slavit postup do divize, což byl od začátku sezony cíl turnovského klubu.

„Stojíme před posledním krokem a věřím, že postup nám už neunikne,“ předpokládá vedoucí A–mužstva FK Pěnčín–Turnov Petr Horáček. „I když nám vůbec nevyšel začátek sezony a po třech kolech jsme byli na posledním místě s jedním bodem, dokázali jsme se z toho dostat a následující šňůrou třinácti zápasů, v nichž jsme bodovali, jsme se dostali dopředu.“

Po druhém jarním kole, v němž Pěnčín–Turnov doma jen remizoval s Hejnicemi, skončil u mužstva trenér Miroslav Pašta a vystřídal ho Emil Šafář.

„Zatím jsme jen třikrát prohráli,“ připomíná Horáček. „Oporami týmu byli brankář Cimbál, stopeři Svoboda a Melka, který je pro přebor kraje až nadstandardním fotbalistou, a dále Zdražil a Škréta. Poděkování ale patří všem hráčům, kteří se vystřídali. Pomohli nám i dorostenci Vavřich a Hudec. Dopoledne třeba hráli svou soutěž, odpoledne si sedli na lavičku áčka a na patnáct nebo dvacet minut naskočili do zápasu.“

Pěnčín–Turnov by mohl oslavovat postup i v případě neúspěchu v Desné, pokud by Skalice nevyhrála v Železném Brodě, který bojuje o záchranu. Turnovští mají totiž se Skalicí lepší bilanci vzájemných zápasů.

Na konci ztrácí poslední Nová Ves na dvanáctou příčku deset bodů. Hraje v Hejnicích a pokud nesníží ztrátu na Železný Brod alespoň na osm bodů, nebude již mít před závěrečnými třemi koly ani teoretickou naději na záchranu.

Třináctá Stráž nad Nisou má zatím o něco reálnější šanci na udržení, ale jakákoli ztráta v zítřejším duelu s Mimoní by pro ni mohla být osudná.

Stráž ztrácí na Železný Brod tři body. Dvanácté místo bude zřejmě stačit k záchraně v přeboru, protože Hlavice se, soudě podle současné formy, udrží v divizi.