Unesl ji v srpnu minulého roku osmapadesátiletý Stanislav Slabihoudek z Pňoviček na Teplicku. Dívku fotografoval nahou přivázanou na posteli. Po pěti dnech se mladé dívce podařilo utéci. Když se dívce podařilo utéci, únosce se zastřelil.

Před soudem proto stojí jenom Slabihoudkova přítelkyně šestapadesátiletá Marcela Linhartová z Frankfurtu nad Mohanem. Je obviněna z trestného činu obchodování s lidmi, zbavení osobní svobody a vydírání.

Výstřel nevyšel

Před soudem se objevují děsivé skutečnosti. Když 5.8. 2006 Slabihoudek zastavil dvaadvacetileté stopařce Elišce dodávkový Mercedes, po deseti minutách jízdy opět zastavil a chtěl jí přemoci s pistolí a nožem. Při krátké potyčce mu vyrazila pistoli, na okamžik se jí zmocnila, dvakrát vystřelila. Slabihoudek ji začal bodat, kousl ji do ruky a pistole jí vypadla. Potom pistoli přiložil k jejímu tělu. Uslyšela cvaknutí, ale rána nevyšla. Díky tomu zůstala naživu. Potom ji škrtil a ona přestala klást odpor.

Pět dnů

Předseda senátu Ivan Elischer za vyloučení veřejnosti vyslechl unesenou Elišku. Vypovídala, že přes oči měla přelepené lyžařské brýle, do uší jí dali walkmana a ještě velká pracovní sluchátka. Ošetřili jí rány a nutili ji k napsání životopisu, co ráda jí a pije. K posteli byla připoutána za ruce a nohy, měla řetěz na krku. Dostávala také před spaním prášky a také injekce. Ty jí vpichoval muž i žena.

Musela se svlékat do naha. Byla fotografována nahá v různých pozicích, i zezadu, potom na posteli, kde jí žena držela nohy co nejvýše k hrudníku a roztažené. Někdo z nich jí sahal na genitálie.

Jednou po fotografování zapomněli věznitelé v poutech klíč. Počkala do noci a nad ránem z podkroví vylezla po televizním kabelu na větev stromu a z něho na zem. Kolem páté hodiny ranní zazvonila u jednoho rodinného domu a požádala o pomoc.

Varianta A a B

Unesená dívka před soudem vypovídala, že slyšela hovořit o plánu A a B. Slyšela, že za ní chtějí únosci peníze. Pokud nevyjde plán A, slyšela, že ji umlátí k smrti.

Tragickému vyústěni únosu lze věřit, protože v okamžiku, kdy si Slabihoudek myslel, že dívku v autě nezkrotí, vystřelil jí pistolí do těla, ale rána naštěstí nevyšla.

Unesená dívka pociťovala ponížení, bezmocnost, strach ze smrti. Únosci chtěli, aby jim říkala doktore, doktorko.

Měla dojem, že to nedělají poprvé, všimla si, že postel v místě, kde ji připoutávali, byla již odřená.

Role Linhartové

Podle výpovědi dívky v místnosti s mužem byla většinou i žena. Aktivní byl muž.

Kromě fotografií dívky bylo na pevném disku počítače nalezeno několik fotografií nahé Linhartové.

O pasivní roli Linhartové svědčí i to, že si vzpomněla na překvapený výraz Linhartové, když ji Slabihoudek v autě přepadl a svázal. Podle výrazu tváře tím byla Linhartová očividně zaskočena.

Zároveň ale uvedla, že u ženy náznak pomoci či lítosti nezaznamenala.

Linhartová se poznala se Slabihoudkem v Německu, žili spolu asi šest let. Pobývali v Německu i v Čechách, v roce 2001 koupil Slabihoudek domek v Pňovičkách, kde žil s matkou a Linhartovou.